Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Общинският съвет на Добрич ще разгледа увеличение на таксите в „Синята зона“

Поредно заседание провежда днес Общинският съвет на Добрич. Съветниците ще приемат промени в Наредбата за организацията на безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на общината. Те предвиждат  увеличение на цени на таксите в „Синя зона” в града.

Ще се разгледа предложение за прекратяване на договора за предоставяне на концесия върху ковашката работилница в АЕМО „Стария Добрич“.

Предоставяне за безвъзмездно ползване на стълбове от уличната електропреносна инфраструктура на ФК „Добруджа 1919“ и откриване на процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на ДКЦ I също са в дневния ред.

Съветниците ще приемат годишния отчет за дейността на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център за 2021 г. и план за действие за 2022  г. за изпълнение на Общинската стратегия за превенция на наркоманиите.

С общинското дружество „Градски транспорт Добрич“ ЕООД ще бъде сключен договор за вътрешен оператор, който ще изпълнява общинска транспортна схема. Ще се разгледа и общинския годишен отчет за младежта на Община град Добрич  за 2021 г. и плана за тази година.

c