Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Община Добричка ще кандидатства за финансиране на ремонт на Дома в Опанец

Община Добричка ще кандидатства пред Фонд „Социална закрила” с проектно предложение „Текущ ремонт на Дом за пълнолетни лица с деменция с. Опанец – подмяна на ВиК-инсталация”. Това става ясно от докладна записка, която кметът Соня Георгиева ще внесе на предстоящото заседание на Общинския съвет /ОбС/.

Срокът за кандидатстване е 31 март. Община Добричка е допустим кандидат за реализиране на проекти за строително-монтажни/ ремонти на собствена материална база за предоставяне на социални услуги.

С реализацията на проекта ще се извърши подмяна на вътрешната ВиК-инсталация на Дома в Опанец, ще бъдат ремонтирани и санитарните възли. Необходимите средства са в размер на 91 101.36 лева с ДДС. Очаква се от Фонд „Социална закрила” да бъдат отпуснати 49 969.10 лева, а собственият принос на Общината да бъде 41 132.26 лева, или 45.15 процента от общия бюджет за реализиране на дейностите.

С докладната си записка Соня Георгиева предлага ОбС да даде съгласието си Община Добричка да кандидатства с проектното предложение пред Фонд „Социална закрила”.

c