Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Награди от Evergreen Fest Sofia завоюваха двама млади поп таланти от Добрич

Александър Петров и Росен Петров от Студио „Сарандев“ се завърнаха с поредното признание за добричката вокална школа - този път от Националния конкурс ЕВЪРГРИЙН ФЕСТ СОФИЯ 2022

Галата по награждаване на победителите се състоя на 20 февруари (неделя) в „София Лайв Клуб“. Сред участниците в концерта на призьорите бяха и добричките поп изпълнители Александър Петров и Росен Петров от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич. Двама младежи се представиха отлично в този национален форум и станаха носители на призови отличия.

Александър Петров грабна първа награда в Категория „Световни евъргрийни и джаз стандарти“, а в Категория „Български евъргрийни“ стана втори. Росен Петров бе отличен с втора награда в Категория „Световни евъргрийни и джаз стандарти“. Той получи и „Специална награда за вокално майсторство". И двамата се състезаваха в четвърта възрастова група (16 – 19 години), сподели вокалният педагог на двамата изпълнители Елена Карабельова.

Поради усложнената епидемична обстановка конкурсът Evergreen Fest Sofia се проведе онлайн, но за Гала концертъ организаторите се бяха погрижили на сцената да се представят най-добрите млади изпълнители на евъргрийни от цялата страна.

Професионалното авторитетно жури, оценяващо постъпилите видеа на участниците, бе в състав: джаз примата Камелия Тодорова, звездният джаз и поп изпълнител Васил Петров, Светослав Николов - програмен директор на Jazz FM радио.

Evergreen Fest Sofia се провежда за четвърта поредна година. Основната цел на форума е да насърчава младите певци да преоткриват и изпълняват стойностните и неостаряващи песни, създадени до 70-те години на 20 век.


c