Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Бебе се роди на семейство, останало без дом, добри хора от Добрич помагат

Многобройни дарители подадоха ръка и помогнаха на семейството от добричкото село Генерал Колево, което наскоро остана без дом при пожар. Кампанията в негова подкрепа бе организирана от групата „Добрич – заедно можем всичко” в социалната мрежа.

Припомняме, че пламъците унищожиха дома на 6-членното семейство сутринта на 7 февруари. Причината бе късо съединение в ел. инсталацията. Унищожена бе цялата покъщнина.  В къщата живееха съпрузите, двете им деца – момчета на 5 и 7 години, дядо им и 16-годишната му племеница. Майката беше бременна с третото си дете.

За Про Нюз Добрич Ивет Димчова – един от организаторите на кампанията, разказа, че днес събраните помощи са занесени до селото и се предоставени на семейството. Тя изказва благодарност на Александър Колев, който е осигурил изцяло транспорта.

Семейството вече има нов член, бебето – момченце, се е родило на 13 февруари. За него е осигурено абсолютно всичко от дарителите – количка три в едно, сгъваема кошара, електрическа помпа за кърма, дрехи, пелени, памперси, люлка, стерилизатор за бебешки шишета... Дарения са получили абсолютно всички членове на семейството – якета, обувки, пуловери, панталони и други.

Ивет разказа, че са дарени и техника и мебели, но засега не са предоставени на останалите без дом, тъй като те са настанени при роднини и няма къде да ги сложат. Голяма част от тях са прибрани в склад на групата „Генерал Тошево - Доброволци”, които също са се включили в каузата и работят съвместно в „Добрич – заедно можем всичко”. Има готовност и други дарители да помогнат с техника и мебели.

c