Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Тервел почете живота и великото дело на Апостола на Свободата

За първи път в Тервел възпоменателната церемония, посветена на 149 години от обесването на Васил Левски, се състоя пред паметника на Апостола на свободата. Той бе открит с тържествена церемония на 18 юли миналата година. В ритуала участваха Представителният духов оркестър на Военноморските сили и военнослужещи. Инициативата за изграждане на паметника на бе поставена през 2019 година. Тя бе плод на общата работа на общинското ръководство, родолюбиви жители, земеделски производители и местни фирми. Сумата, събрана с помощта на дарителите, бе над 12 000 лева, средства предостави и Общината.

В петък малките ученици от начален етап на СУ „Йордан Йовков“ отдадоха почит към Апостола на свободата. Поднесоха цветя, стихове и песни в знак на уважение и преклонение пред делото на великия българин.
На 19 февруари се състоя възпоменателната церемония, организирана от Община Тервел. Присъстваха много ученици, граждани, представители на просветни и културни институции. Слово в памет на героичното дело на Апостола на свободата изнесе кметът на Тервел Симеон Симеонов.



c