Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Млади мъже се люлеят на въртележка за деца от 3 до 12 години в центъра на Добрич

Възмущението си от млади мъже, които се люлеят на нова въртележка, предназначена за деца на възраст от 3 до 12 години, изрази читател на Про Нюз Добрич. Той изпрати и снимки.

Случаят е от преди два дни, станал е в центъра на града, пред МОЛ-а, разказа добричлията. Снимките са направени от съпругата му, която се разхождала в хубавия ден с малкото им дете. Наоколо е имало много хора, насядали на пейките, както и минувачи. Никой обаче не реагирал на явното вандалство от страна на младите мъже. Всички си мълчали и явно приемали това за нормално. Когато съпругата му им направила забележка, младежите се държали съвсем не мило и вместо да напуснат въртележката, започнали да я заплашват.

Читателят ни е възмутен както от явното вандалство, така и заради търпимостта на обществото към него.

Припомняме, че люлката тип въртележка бе монтирана пред МОЛ-а в началото на декември миналата година. Инициативата за поставяне на детското съоръжение е на фирма „Колор–83“, съвместно Български червен кръст и Община град Добрич. Дарителят е  фирма „Колор–83“, с която БЧК има сключен договор. Ползването на люлката е напълно безплатно за децата. Плаща се такса, когато тя е в режим въртележка. Тогава се заплаща 1 лв. за 3 деца. Част от събраните средства се даряват от фирмата на БЧК за кампанията „Топъл обяд“.

c