Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Хористи от НЧ „Й. Йовков-1870” и НЧ „Добрич-2017” представят в концерт произведения на пет езика

Съвместен концерт ще изнесат на 1 март – Деня на любителското творчество, Смесен хор „Добрич” при Народно читалище „Йордан Йовков-1870 година” и Мъжки хор „Добрич” при НЧ „Добрич-2017”. Диригент и на двата хора е Николай Нейчев. Концертът ще е на 1 март от 18 часа в Огледална зала „Нели Божкова”.

Хористите ще изпълнят произведения на пет езика – български, руски, италиански, английски и полски, каза за Про Нюз Добрич Нейчев. Сред по-интересните творби, които ще бъдат представени, са „Хорът на евреите” от операта „Набуко” на Верди, подпури от мюзикъла „Уестсайдска история” на Ленард Бърнстейн, „Смуглянка” от филма „На бой отиват само старците”, песни на „Бийтълс” и други.

Концертът е по проект „Будителите в Добрич”, който се реализира с подкрепата на Общината. Диригент ще бъде Николай Нейчев, хормайстор - Пламен Петров, на рояла - Виолина Карадимова. Проявата е със специалното участие на Струнен квартет „Добрич“ и Николай Петров – контрабас. Водещ ще е Светлана Попова, а солисти - Ат. Атанасов, Ал Иванов, Пл. Петров, М. Георгиева , М. Щерева, Д. Иванов, Н. Няголов.

c