Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Учителки от Добрич се отказват от цветята за 8 март в подкрепа на прикован в количка млад мъж

Апел към родителите на децата, които посещават Детска градина №27 „Славейче” в Добрич, да дарят средства за прикован в инвалидна количка млад мъж, отправят учителките. Във връзка с предстоящия 8 март те се отказват от цветята и подаръците, които биха получили, в подкрепа на нуждаещия се.

От детското заведение споделят, че Емо Ангелов - син на тяхна колежка, е неподвижен след тежка катастрофа, но надежда за неговия нормален начин на живот има. Призовават: „Нека помогнем на бившия голмайстор на ФК „Добруджа” и защитавал националния флаг на България на Европейското първенство по билярд да се изправи на крака и да продължи стария си начин на живот!”

Учителките споделят, че с приближаващия празник на жената – 8 март, много от родителите поднасят обич и уважение към тях чрез подаръци и цветя. Допълват, че оценяват това и са безкрайно благодарни. Педагозите отправят молба  - нека средствата, които биха отишли за подаръци и цветя, да бъдат сложени в плик, абсолютно анонимно и без значение каква е сумата. Пликът трябва да бъде пуснат на 8 март в кутия, поставена на входа на детската градина. Набраните средства ще бъдат преведени по дарителската сметка на Емо Ангелов.

„Така ще покажем на една майка, на едно семейство в нужда, че  има надежда за техния син, надежда от нас и нашите добри сърца!”, споделят учителките.

Припомняме, че през октомври 2018-а 18-годишнният тогава Емо се блъсна с лек автомобил „Рено” в дърво в района на СУ „Свети Климент Охридски”. При тежката катастрофа пострадаха той и приятелката му. Въпреки проведеното лечение следствие на пътния инцидент младежът получи квадриплегия и не може да движи краката си.

На Емо Ангелов можете да помогнете чрез:

Дарителска сметка в Общинска банка, клон Добрич

IBAN: BG42 SOMB 9130 1068 3770 01

Титуляр: Емо Николаев Ангелов.

c