Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Ваучери за храна получават засегнати от COVID-19 деца и младежи с интелектуални затруднения от Добрич

Ваучери за храна в подкрепа на семейства на деца и младежи с интелектуални затруднения от Добрич, които са били засегнати от Ковид кризата, раздава Фондация „Свети Николай Чудотворец”. Те са предоставени в рамките на проект на Българската асоциацията за лица с интелектуални затруднения /БАЛИЗ/ "Подкрепа за лица с интелектуални затрудненията и техните семейства в извънредна епидемиологична обстановка", финансиран от Фондация „Отворено общество”. За Про Нюз Добрич председателят на добричката Фондация Мария Методиева обясни, че такива ваучери получават членуващите в БАЛИЗ организации, една от които е ръководената от нея.

Ваучери за храна, всеки на стойност 400 лева, ще получат 14 семейства от Добрич. Методиева обясни, че изискване е негов член да е бил болен от коронавирусна инфекция, което се доказва с медицински документи. Правоимащите получават и списък с магазините, от които могат си получат хранителните продукти. Фирмaта, която предоставя ваучерите, е сключела договор с тези магазини. За Добрич те не са малко, сред тях са почти вси`ки големи вериги, обясни председателят на Фондацията. Ваучерите са валидни до края на годината.

Днес получихме за втори път в годината дезинфектанти и маски по същия проект, информира Методиева. Допълни, че в социалното предприятие „Чудната градина” вече са обезпечени с такива материали.  

c