Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Три жени от Добрич дариха безвъзмездно кръв от рядка група за онколобна, операцията й е успешна

Огромна благодарност към три жени от Добрич с големи сърца, дарили безвъзмездно кръв от рядката кръвна група нулева отрицателна за нейна приятелка, изказва Дасислава Кулева.  Благодарността й е към Йоанна Георгиева, Виляна Великова и Анета Тодорова.

Кръвта бе необходима, тъй като на 47-годишната жена е с рак на дебелото черво й предстоеше операция. Заради рядката й кръвна група задължително кръводарителите също трябваше да се с нулева отрицателна. Открихме се с тях в социалната мрежа, посочи Кулева.

Днес онкоболната жена е оперирана. Операцията е започнала в 8 часа и е приключила в 13. 30 часа. Отстранен е тумор с размер на мъжки юрмук. Пациентката е излязла от упойка и хирургът е казал, че всичко е наред. Настанена е в Интензивен сектор и ще бъде наблюдавана за усложнения. Имаме надежда и уверения от лекаря, че нещата си много, много добре, каза приятелката й.

Тя разказа, че е имало и хора, които са пожелали да дарят кръв, но са поискали пари.

„Дори не знам как да им се отблагодоря на тези три жени – сподели Кулева. – Пожелах им Господ да им връща добрината, това и лично им го казах”, каза Кулева. Тя посочи, че трите кръводарителки дори не са пожелали да вземат по кутия бонбони за благодарност.

c