Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Тенис офанзива на кортовете на „Изида” в Добрич през февруари

Февруари е бъде много интензивен  месец на събития за Тенис клуб „Изида“. Проведените два юношески лагера през първите две седмици на месеца са последвани от още две много силни прояви от календара на Българската федерация по тенис /БФТ/, съобщават от клуба.

Отчитайки отличните условия за тенис в комплекса - зала, хотел, както и опитен треньорски екип, БФТ гласува пълно доверие на добричкия клуб за обезпечаване на част от своя вътрешен и международен календар.

В момента се провежда Държавното лично първенство в зала до 18 години, което продължава до 19 февруари. В него ТК „ Изида ” има четири девойки в основната схема, която е от 16 участници.  Това са Дария Великова – поставена под номер 3, Лия Пенчева – под номер 6, Даниел Иванова и Виктория Санкийска представляват една четвърт от схемата и правят ТК „Изида” с най-много участнички в нея. 

В игрите по двойки поставените под номер 3 Великова и Пенчева, както и поставените по номер 4 Санкийска и Петрова вече си осигуриха медали, класирайки се на полуфиналите в шампионата.

Тези резултатите не са изненада или случайност, а постигнат резултат вследствие условията, постоянството и професионалната работа на целия треньорски екип и ръководството на клуба, коментират оттам.

Веднага след приключване на първенството до 18 години, от 20 февруари ще започне първият от серията три професионални турнира от веригата UTR с награден фонд 20 000 $  за мъже. Другите UTR турнири ще бъдат от 28 март за жени и от 4 април отново за мъже.

Домакините са се погрижили срещите от състезанията да бъдат излъчвани на живо чрез каналите на Фейсбук  и Ютюб, те могат да се проследят на следните линкове:

c