Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Повишената заболяемост от COVID-19 отлагала конкурсите за директори на училища в област Добрич

В условията на повишена заболяемост от COVID-19 (в община град Добрич е  1500 на 100 000) не е най-подходящото време за провеждане на конкурси за директори. Това информират от Регионалното управление на образованието /РУО/ в отговор на отправено запитване на Про Нюз Добрич има ли яснота кога се очаква да се проведат конкурси за директори на четири училища в област Добрич – ЕГ „Гео Милев”, ОУ „Христо Ботев” и ОУ „Хан Аспарух” в Добрич и ОУ „Свети Климент Охридски” в село Дуранкулак.

Припомняме, че конкурси за директори на четирите учебни заведения бяха обявени в края на ноември 2020 година. Причината бе излизане в пенсия на дотогавашните им ръководители. До провеждане на конкурси са назначени временно изпълняващи длъжностите.

„Освен това започва подготовката за провеждане на Държавни зрелостни изпити, Национално външно оценяване в IV, VII и X клас. Провеждането им изисква строга организация и ред в училищата. Приоритет в този момент в образователната система е тяхната подготовка и провеждане”, посочват още от РУО.

От там допълват, че подходящото време за  организирането на конкурси за директори е след приключване на учебното време.

c