Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Хора с увреждания от Балчик с базар в подкрепа на прикования в количка Митко от Оброчище

Благотворителен базар с мартеници в подкрепа на прикования в инвалидна количка Димитър Стоев от село Оброчище организира Общинската организация на инвалидите „Света Марина” в Балчик. Той ще се проведе на 19 февруари от 10 часа през Военния клуб в Белия град.

За Про Нюз Добрич председателят на организацията Деспина Маринова сподели, че нейни членове са изработили около 1 000 мартеници. „Решихме да помогнем на Митко, защото е на финалната права и му предстоят отново рехабилитации. Той е млад човек и виждам, че е упорит, работи върху себе си”, каза Маринова. Тя обясни, че е избрана датата 19 февруари, когато се навършват 149-години от гибелта на Васил Левски, за да могат балчиклии, след като се поклонят пред паметкика му, да посетят и базара и да си купят мартеници.

Димитър Стоев е член на Общинската организация на инвалидите „Света Марина” от създаването й през 2016 година и много пъти е получавал помощ от нея. Три пъти са му отпускани средства от Съюза на инвалидите в България по предложение на балчишката организация, миналата година сумата бе 3 000 лева. В подкрепа на Митко и друга болна жена от Балчик преди пандемията – през декември 2019 година, се проведе Коледен базар, организиран от „Света Марина”.

Припомняме, че през 2014 година Димитър Стоев получава тежка травма на четвърти шиен прешлен при гмуркане в морето във Франция. Въпреки че са му направени няколко операции остава парализиран. При връщането му в България става ясно, че тук няма центрове за хора в неговото състояние. Миналата година му бяха извършени три трансплантации на стволови клетки в клиника в Нови Сад, Събрия, последва продължителна рехабилитация, от която има голямо подобрение.

На Димитър Стоев можете да помогнете чрез:

Paypal: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=3UPE8HEELH4SA&Z3JncnB0=

Директен paypal: gerjo@abv.bg

 IBAN: BG56 CECB 9790 40G1 4865 01

SWIFT: CECBBGSF

ЦКБ Клон Варна

Титуляр: Димитър Стоянов Стоев

IBAN: BG67 UNCR 7000 1522 2630 29

SWIFT: UNCRBGSF

Банка: Уникредит Булбанк

Титуляр: Димитър Стоев.

c