Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Седмокласник от Крушари със самостоятелна изложба на изработени чрез квилинг творби

Самостоятелна изложба на седмокласника Гьоргюн Мехмед – възпитаник на СУ „Христо Смирненски” в село Крушари, е експонирана във фоайето учебното заведение, съобщи за Про Нюз Добрич директорът му Марияна Желева. Тя е с наименование „Работилничката на Гьоргюн”. Представени са творби, изработени чрез квилинг, посветени на двата празника – Трифон Зарезан и Свети Валентин.

Желева разказа, че Гьоргюн проявява особен интерес към кливинг техниката в края на миналата година. Той се запалва благодарение на учителката си Наджие Адем. За Коледа момчето изработва множество картички, сувенирчета, свещници, които продава благотворително и набраните средства дарява за лечението на болно дете от Добрич.

Седмокласникът сам си закупува материалите и изработва своите квилинг творби под ръководството на учителката си. Работи по всяко време – както у дома, така и в училище – в заниманията по интереси. Наскоро изработва картичка, с която участва в изложба и е поздрав към жителите на Сунгурларе по повод празника им. Тъй като има и множество други картички от ръководството на СУ „Христо Смирненски” решават и организират самостоятелната изложба „Работилничката на Гьоргюн”.

Марияна Желева сподели, че момчето вече е започнало да твори във връзка с предстоящия Великден.

c