Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Ковид: Отново "пламнаха" социални домове - в Добрич и в още три добруджански общини

За нови случаи на огнища с коронавируса зараза в социални домове на територията на област Добрич информираха днес след онлайн среща на членовете на Областния координационен щаб.

Отчетен е спад на случаите на заразени (на седмична база), но въпреки това се наблюдава достатъчно висока заболеваемост, макар и под средната за страната. За изминалата седмица общият брой изследвани с RT - PCR тестове и бързи антигенни тестове за  COVID-19 лица от областта в лаборатории в страната е 2083 - средно по 291 тествания дневно. Общият брой карантинирани лица за областта е 831.

От Регионална здравна инспекция отчитат 1048 поставени дози ваксина срещу COVID-19 за областта - по 150 средно на ден.

Заради нови огнища през изминалата седмица са разпоредени противоепидемични мерки в Дома за стари хора в с. Ведрина, община Добричка. Както и в предходната, така и през тази седмица са регистрирани случаи в Добричкия КСУ ЦНСТДМУ, но този път в къщи 1, 2 и 4. С повишено ниво на епидемичен контрол е и Дома за стари хора в село Полковник Савово, община Тервел, както и в ДПЛУИ в с. Българево, община Каварна. Във всяко от четирите социални заведения има позитивни като сред потребителите, така и сред персонала.

c