Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

20-годишен студент инициира кампания за почистване на Добрич

20-годишният Калоян Ризов от Добрич е инициатор на мащабна кампания за почистване на града. Тя е под мотото „Ние можем” и ще се проведе на 19 февруари от 9 часа.

Калоян е студент в Медицински колеж „Йорданка Филаретова” в София, в момента е в онлайн обучение и си е в Добрич. За Про Нюз Добрич той разказа, по принцип обича да се разхожда из Градския парк „Свети Георги” и центъра. Започва обаче все повече и повече да забелязва отпадъците и това много го дразни. „Мисля, че ако се обединими, заедно ще можем да ги почистим”, каза младежът. Той кани свои приятели да се присъединят към инициативата. Така общо осем души се заемат с организацията. Те са студенти и ученици, сред тях са сестрата и приятелката на Калоян. Организаторите ще бъдат със специални тениски с мотото на кампанията „Ние можем”.

Младежът се обръща и към няколко училища в Добрич, които също ще се включат в почистването. Това са ЕГ „Гео Милев”, СУ „П. Р. Славейков”, ФСГ „Васил Левски”. Днес предстои да води разговори и в ПМГ „Иван Вазов”, СУ „Свети Климент Охридски” и СУ „Димитър Талев”. От Община Добрич ще бъдат предоставени ръкавици и торби и ще бъдат извозени събраните отпадъци. Калоян съветва хората всеки също да си вземе ръкавици и торби, защото не знае дали осигурените от Общината ще са достатъчни.

Ще бъдат почистени няколко района на Добрич:

  • около ресторант „Орехите” и Скейт парка
  • около зала „Добротица”
  • около хотел „Добруджа”
  • старото обръщало на ЖК „Добротица”
  • около паметника на  Хан Аспарух
  • площадката до СУ „П. Р. Славейков”
  • Градски парк „Свети Георги”

„На събитието може да присъства всеки, от всяка възрастова група. Важното е да дойдете с желание. Нека излезем и покажем, че ние, българите, можем за се обединим за една по-добра България. Нека бъдем пример за малките”, се обръща към добричлии Калоян.

c