Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

С висока скорост се е движила колата с петима души, преобърнала се по таван в Добрич

Четиримата пътници в катастрофиралата кола в Добрич снощи са били прегледани обстойно и са освободени без наранявания, съобщават от Областната дирекция на МВР. Както вече Про Нюз Добрич съобщи, в пътният инцидент тежко пострада 34-годишният шофьор, който е в реанимация.

Катастрофата е станала на 10 февруари, около 18:45 часа на околовръстния път на град Добрич, в посока кръговото кръстовище на кв. „Рилци“. На място е установено, че лекият автомобил „Ауди“, управляван от 34-годишен мъж, се е движил с несъобразена скорост. Водачът е изгубил контрол над колата, която многократно се е преобърнала и спряла движението си по таван на пътното платно.

Шофьорът и четиримата пътници са изведени от превозното средство с помощта на екип на „ПБЗН“ - Добрич. Пътници са освободени след обстоен преглед без наранявания, а водачът е настанен в МБАЛ Добрич с травма на главата, контузия на бял дроб, фрактура на два прешлена, в общо тежко състояние.

На шофьора са взети кръвни проби за употреба на алкохол и наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство.

c