Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Над 30 места за лекари и медицински сестри-специализанти обяви болницата в Добрич

39 свободни длъжности за лекари-специализанти и медицински сестри-специализанти обяви Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич.

Осем от местата – пет за лекари и три за медицински сестри, са за специализанти, за които държавата ще финансира таксата за обучение и ще заплаща субсидия за придобиване на специалност в системата на здравеопазването. Лекари могат да специализират в МБАЛ в Добрич „Пневмология и фтизиатрия“, „Анестезиология и интензивно лечение“, „Нервни болести”, „Медицинска онкология“ и „Неонатология“, а три медицински сестри  -  „Анестезиология и интензивни грижи”.

Свободните работни места за лекари-специализанти по специалности, за които болницата е акредитирана като база за придобиване на специалност в системата на здравеопазването за присъдена акредитационна оценка „Отлична” за срок от пет години, са 31. Те могат да специализират „Нервни болести”, „Педиатрия”, „Анестезиология и интензивно лечение”, „Гастроентерология”, „Неонатология”,  „Кардиология“ и други.                                                                  

Обявени са и свободни длъжности за лекари и специалисти по здравни грижи. Те са за лекари ординатори на Отделение по неврология,  Отделение по хирургия, Отделение по неонатология, ОАИЛ, Отделение трансфузионна хематология, Второ отделение по вътрешни болести - специалност „Пневмология и фтизиатрия“, Второ отделение по вътрешни болести - специалност „Гастроентерология“, в „Медицинска онкология”, както и лекар в Клинична лаборатория. Има свободни места и за медицински сестри и медицински лаборанти.

c