Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Ръст на заявленията от поставени под карантина в област Добрич, РЗИ открива е-приемна

През последната седмица се отчита рязко увеличение на броят лица, които искат да получат на хартия издадените от РЗИ – Добрич предписания за поставяне под карантина или изолация. 

С цел намаляване на струпването на хора, предотвратяване на дългото чакане и за улесняване на гражданите, желаещи да получат предписание за карантина или изолация/домашно лечение РЗИ – Добрич открива специален електронен адрес predpisaniya@rzi-dobrich.org. От ръководството на Здравна инспекция информират гражданите, че могат да поискат услугата Получаване на предписание за карантина или изолация/домашно лечение по електронен път.

Електронният адрес за подаване на заявление за получаване на предписание за карантина/изолация може да бъде намерен на сайта на РЗИ – Добрич в раздел „Контакти“, раздел „Актуално“ и в раздел „Ковид-19“.

Лицата, поискали услугата, трябва в свободен текст да заявят това, като посочат трите имена и ЕГН на карантинираното/ изолирано лице. Електронно подписаното предписание ще бъде изпратено на заявителя на посочения от него електронен адрес в срок от 24 до 48 часа (в зависимост от броя на заявителите).

Електронната кореспонденция с РЗИ- Добрич ще се осъществи при спазване на всички изисквания за защита на личните данни.

"Ние препоръчваме на гражданите, които ще използват тази услуга, да се регистрират в Системата за сигурно електронно връчване, която се предоставя от Държавна агенция „Електронно управление” и се ползва безплатно от всички."

Повече информация за Системата за сигурно електронно връчване можете да намерите на следния адрес → https://edelivery.egov.bg/

c