Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Магистратите в Добрич признаха глоба за българин, шофирал без книжка в Румъния

Окръжният съд в Добрич призна наказателна глоба, наложена в Румъния на български гражданин, управлявал с отнета шофьорска книжка.

Състав на Окръжния съд в Добрич призна присъда по дело на Районен съд – Арад, с която българският гражданин С. Р. е осъден да плати наказателна глоба в размер на 1800 румънски леи, за това че е шофирал на територията на Румъния, въпреки че книжката му била отнета.

На 20 май 2019г., около 20.40 часа, на влизане в Румъния през ГКПП Надлак II - Чанадпалота, при искане от страна на полицейските органи да представи шофьорска книжка С.Р. заявил, че не я носи. Последвала проверка, при която се установило, че през юли 2017г. свидетелството му за управление на МПС било отнето поради установена употреба на алкохол.

Производството пред Окръжен съд – Добрич е образувано след изпратено от румънските власти искане за признаване на наложената на българския гражданин наказателна глоба. Съдебният състав прецени, че не са налице основания за отказ от признаване и изпълнение на финансовата санкция и мъжът следва да плати левовата й равностойност в размер на 715.40 лева.

          Решението на Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.

c