Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Обявиха конкурс за директор на Историческия музей в Балчик

Конкурс за длъжността директор на Историческия мезей в Балчик обяви Общината в Белия град. Правоотношението с директора на музея е срочно за срок от 5 години, съгласно чл. 28, ал. 6 от Закона за културното наследство.

Кандидатите трябва да са с висше образование, образователно-квалификационна степен „магистър" в професионално направление история и археология, социология, антропология и науки за културата. Необходимо е да имат 3-годишен професионален опит в съответното направление. Трябва да притежават организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност, комуникативност. Като предимство се считат присъдени научни степени, опит в областта на музейното дело и опазване на културното наследство, участие в разработването и реализацията на програми и проекти, чуждоезикова подготовка и компютърна грамотност.

Начинът на провеждане на конкурса е чрез защита на концепция за дейността и развитието на Исторически музей-Балчик  за период от 5 години, подробно разработена за първата от тях, и събеседване.

Документите за участие в конкурса се подават лично или чрез пълномощник в деловодството на местната администрация в срок от 1 месец от публикуването на обявата за конкурса в общински седмичник „Балчик" и на електронната страница на Общината.

Снимка: bgwalk.com

c