Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

ЕГ „Гео Милев” в Добрич предоставя лаптопи на ученици и учители в онлайн обучението

По проект „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“ работи през настоящата учебна година Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич, съобщават от учебното заведение. Той цели да не се допусне прекъсване на образователния процес и приобщаващото образование в условията на кризи и да се противодейства на риска от отпадане в ситуация на обучение от разстояние.

Предвидените дейности са пряко свързани с преодоляване на последиците, предизвикани от пандемията от COVID-19 и имат за цел техническото обезпечаване на образователната система и осигуряване на условия за провеждане на обучение от разстояние в електронна среда /ОРЕС/. Важен приоритет е пълното осигуряване на достъп за всички ученици до виртуална класна стая в условията на продължителна пандемия.

До момента по една от дейностите на проекта на гимназията са предоставени 17 лаптопа за педагогически специалисти, 64 лаптопа за ученици и шкаф за зареждане. Част от лаптопите са предоставени за ползване от учители и ученици, които са имали необходимост от тях по време на обучение в ОРЕС или на ротационен принцип. Друга част се използват в класните стаи по време на ротационен принцип или за включване на отделни ученици в класовете, които присъстват в час онлайн.

По друга дейност се провежда допълнително синхронно обучение от разстояние в електронна среда. То е предвидено за ученици, които не посещават дневна присъствена форма или не се обучават във форма синхронно обучение от разстояние в електронна среда за повече от 10 учебни дни по уважителни причини. Дейността цели да компенсира липсата на взаимодействие на учителите с ученици, да се предотврати възникването на обучителни затруднения и/ или натрупването на пропуски при овладяването на учебното съдържание и др.

c