Водещи новини - дясно Здраве Общество Туризъм

До три седмици Чехия също премахва всички Ковид ограничения

снимка: pbs.org

Чешкото правителство започна стъпково да отменя ограниченията, наложени в страната заради COVID пандемията. От 1 март в страната ще остане задължително само носенето на маски на обществени места, заяви пред репортери премиерът Петър Фиала, съобщи БТА, цитирайки информация на агенция ТАСС.

“От 1 март много малко от сегашните ограничения ще останат в сила – на практика само задължението за носене на медицински маски”, каза Фиала. “Постепенно ще увеличим разрешения брой на посетителите на културни и спортни събития.”

Официално: От 9.02 здравните власти в Швеция премахнаха всички Ковид ограничения за граждани на ЕС

Стъпка 1/ От 10 февруари вече няма да е необходимо да се представят т. нар. зелени Ковид паспорти при посещение на ресторанти и други заведения за обществено хранене, културни, спортни и развлекателни и други обществени събития.

Стъпка 2/ От 18 февруари вече няма да са задължителни рутинните тестове за коронавирус в предприятията, фирмите и образователните институции.

От началото на пандемията в Чехия са се заразили 3 311 152 души от населението, наброяващо 10,7 милиона души. От тях са починали 37 612 души. За сравнение починалите от началото на пандемията в България вече са 34 044, а заболелите 1 011 588 (към 9.02.2022 г.)

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.