Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Жени от Добрич осигуряват всичко за новороденото на останалото без дом семейство

Официален старт на кауза, свързана със семейството с изгорялата при пожар къща в село Генерал Колево, дадоха млади майки от Добрич, обединени в групата „Добрич – заедно можем всичко”. Както Про Нюз Добрич вече писа, домът на 6-членното семейство изгоря вчера сутринта следствие на късо съединение. Заради бързото разрастване на пламъците не е спасено нищо, унищожени са покривът, покъщнина, мебел, техника.

До майките от групата случаят и подробностите около него достигат благодарение на детската учителка Галя Митева, която преподава на най-малкото дете в семейството – 5-годишно момченце. Припомняме, че вчера тя първа отправи апел за помощ и само за час бяха събрани необходимите дрехи и обувки за децата.

Благодарение на пост в „Добрич – заедно можем всичко” за кратко време чрез дарители вече са осигурени доста от нещата за бебето, което предстои да се роди, терминът на майката е 17 февруари. Добри хора са предоставили количка за бебе 3 в 1, кошара, памперси, корито, електрическа помпа за кърма, малко дрешки за новороденото, одеяла, завивки, нощници за кърмачка, бебешко столче-люлка. Освен това са осигурени хранителни продукти, пералня, спалня за възрастните, гардероб, бойлер, килими. Набират се още дрехи и обувки за 6-членното семейство – съпрузите, двете им момчета – на 5 и 7 години, дядо им и 16-годишна племеничка, за която той се грижи. 

За Про Нюз Добрич една от организаторките на кампанията за подпомагане на пострадалото семейство – Ивет Димчова, сподели, че всичко дарено в момента се събира в склад, с който групата „Добрич – заедно можем всичко” разполага. В понеделник останалите без дом ще бъдат посетени в Генерал Колево и ще им бъде предадено предоставеното от добри хора.

Снимката е илюстративна

c