Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Шестокласнички от Добрич майсторят и продават мартенички в помощ на болни деца

Базар „Мартенички за благотворителност” организираха три приятелки от Добрич – Кристина, Симона и Теодора. Те са ученички в шести клас на ОУ „Хан Аспарух” и СУ "Димитър Талев".

Благотворителният базар отвори врати днес. Той се намира в ЖК „Добротица”, зад блок 15, срещу баничарницата. За Про Нюз Добрич Кристина разказа, че голяма част от мартеничките са изработени от тях. Помогнала им е и Петя Петкова – шивачка, приятелка на едно от семействата им, за което й благодарят.

Набраните средства децата ще дарят на две момченца от Добрич. Това са Дани и Митко, които са с детска церебрална парализа. Предстоят им рехабилитации, събраните пари ще ги разделим по равно, сподели Кристина. „Решихме да им помогнем, защото имат нужда. Пък и ние имаме добри сърца”, каза момичето.

Кристина сподели, че днес вече са имали първите си клиенти. За няколко часа успели да продадат мартенички за около 30 лева.

Трите момичета организират благотворителен базар за трета година. През 2021-ва, отново за Баба Марта, те продаваха мартенички и дариха събраните парички за Митко. Предната година пък предложиха на всички, които желаят да помогнат, играчки в подкрепа на Дани.

c