Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

С два тона храни „Споделен хляб“ помогна на над 220 нуждаещи се от Добрич и села

За първа година чрез кампания "Споделен хляб" бяха подпомогнати и хора в крайна нужда от близките села до Добрич, съобщи председателят на фондация „Милостиво сърце“ Александър Иванов.

Инициативата се осъществява съвместно от фондацията и Клуба за народни танци „Жътвари” в Добрич от 2019 г. След старта на 1 декември миналата година за два месеца са събрани и раздадени около два тона хранителни продукти, разпределени на повече от 300 пакета. Получили са ги над 220 лица и семейства в нужда, сподели пред Про Нюз Добрич Иванов.

С помощта на кметовете от селата Победа, Паскалево, Дончево и Методиево са раздадени 50 пакета с хранителни продукти на нуждаещи се хора от тези населени места.

„Получателите на пакетите са подадени като имена от дирекция „Социално подпомагане“, Социалния патронаж и Общината в Добрич. Подпомогнати са и хора в нужда, на които „Милостиво сърце“ традиционно помага. Всички те получиха пакети с хранителни продукти - боб, ориз, леща, консерви, олио, както и готова за консумация храна – кашкавал, шпек салам, кебапчета и кюфтета, лютеница, натурален сок и др. Нуждаещите се получаваха продукти, според броя на хората в домакинството.

Александър Иванов благодари на всички дарители, с чиято помощ за пореден път кампания "Споделен хляб" става реалност.

Дарителите и този път бяха много. Сред тях са Ротаракт и Интеракт – Добрич, които неведнъж са подпомагали приюта към Фондацията. Деца, учители и родители от СУ „Св. Климент Охридски“ също са дарили събраните от тях хранителни продукти. Организаторите благодарят и на Ротаракт – Варна, предоставили повече от 900 кг. храни. ЦСОП “Д-р Петър Берон” и Младежкия център също помагат, както и много граждани. Фирма „Добрич Шуус“ пък е дарила 35 чифта нови детски обувки.

Кампанията "Споделен хляб" се провежда два пъти в годината - за Коледа и Великден. През март ще стартира и набирането на продукти, с които ще бъдат подпомогнати нуждаещите се за Възкресение Христово.

c