Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Обявиха конкурс за директор на ДГ №18 „Дора Габе” в Добрич

Конкурс за заемане на длъжността директор на Детска градина №18 „Дора Габе” в Добрич обяви Общината. От местната администрация казаха, че причината за провеждане на конкурс е, че настоящият директор е назначен до провеждането на такъв.

Сред изискванията са кандидатите да са с висше образование с образователно-квалификационна степен „Магистър“ в съответното на длъжността професионално направление, да имат 5 години учителски трудов стаж и други.

Конкурсът се провежда в три етапа: допускане по документи, писмен изпит – тест и интервю. На първия етап комисия проверява допустимостта на кандидатите до следващия етап на база подадените документи. Писменият изпит включва решаване на тестови задачи и/ или казуси, свързани с прилагането на нормативната уредба, действаща в системата на предучилищното образование и със специфичното съдържание на функциите и отговорностите на длъжността директор на общинска детска градина.

След приключване на втория етап от изпита комисията проверява писмените работи и председателят й уведомява писмено всички кандидати за резултатите от теста, като на допуснатите до интервю се съобщават и датата, мястото и часа на провеждането му. Интервюто се провежда по определен график, като допуснатите кандидати се подреждат по азбучен ред.

Документите се подават в Община град Добрич, Център за услуги и информация, до 9 март включително.

c