Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

 БЧК ще подпомогне останалото без дом семейство от Генерал Колево

Областният съвет на Българския Червен кръст ще подпомогне семейството от село Генерал Колево, чийто дом вчера изгоря при пожар, съобщи за Про Нюз Добрич директорът му д-р Артюн Еринозов. При него е постъпило писмено искане за това от кметския наместник на населеното място Даниела Димитрова.

Д-р Еринозов обясни, че в момента се прави оценка на щетите след пожара. Семейството трябва да бъде настанено в жилище, за да им бъде помогнато от организацията. Директорът на БЧК се е договорил с кметския наместник да бъдат информирани след като останалите без дом се установят някъде.

Милосърдната организация ще помогне на семейството с постелъчен инвентар – завивки, чаршафи, одеяла и други. Те ще бъдат предоставени от Зоналния склад за бедствия и аварии в село Победа. Ще им се помогне с дрехи, с предмети за бита. Пострадалите ще получат и парична помощ, както и ще им бъдат заделяни хранителни продукти при кампании, които се провеждат. В подготовка сме, очакваме сигнал от кметския наместник, допълни д-р Еринозов. Това е голяма драма - в разгара на зимата семейство да остане без дом, коментира той.

Припомняме, че пожарът избухна вчера сутринта, покривът на къщата падна, за кратко време изгоряха цялата покъщнина и техника на семейството. Негодното за живеене вече жилище е било обитавано от шестима души – съпрузите, двете им деца – на 5 и 7 години, дядо им и племеница на 16, за която той се грижил. Майката е бременна, очаква се да роди третото си дете всеки момент.

За кратко добри хора от Добрич вчера събраха дрехи и хранителни продукти за пострадалите, семейството ще бъде подпомогнато и от Община Добричка.

c