Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Само за час се събраха дрехи и обувки за останалите без дом деца от село край Добрич

Само за около час благодарение на добри хора се събраха необходимите дрехи и обувки за двете момчета – на 5 и 7 години, чийто дом в добричкото село Генерал Колево изгоря тази сутрин при пожар. Както Про Нюз Добрич писа пламъците, които са се разгорели бързо, са унищожили покрива, покъщнината, нищо не е спасено.

Кампанията за подпомагане на двете деца с най-необходимото на първо време – дрехи и обувки, поде в социалната мрежа Галя Митева – учителка в детската градина в село Царевец, която посещава по-малкото момче. За медията ни тя разказа, че другото е в първи клас, а майката очаква третата си рожба всеки момент. „Те са от ромски произход, но родителите са много отговорни, и двете деца са постоянно в детската градина и в училище. Бащата ходи на работа”, посочи Митева.

Тя каза, че сутринта е била шокирана от новината, че семейството е останало без дом. Заедно с колежката си също ще помогнат на пострадалите.

Тази вечер Галя Митева заедно с няколко от дарителите ще посетят Генерал Колево и ще предадат на семейството предоставените от добри хора дрехи и обувки. Ще им предадат и събрана в негова подкрепа сума пари и хранителни продукти. Предстои учителката да се срещне и с представители на групата „Добрич – заедно можем всичко”, от която също са заявили, че ще помогнат.  

c