Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Пожар изпепели дома на 6-членно семейство от село край Добрич, майката чака третото си дете

Пожар унищожи жилището на 6-членно семейство от добричкото село Генерал Колево тази сутрин, научи Про Нюз Добрич. При инцидента няма пострадали, нанесени са материални щети, казаха от Областната дирекция на МВР. Пламъците са загасени от два противопожарни автомобила.

Кметският наместник на Генерал Колево Даниела Димитрова разказа за медията ни, че пожарът е възникнал около 7.10-7.15 часа. Бил забелязан от съседка, която подала сигнал. По думите на Димитрова се е разгорял много бързо. Покривът е паднал, вътре са унищожени покъщнината, мебелите, нищо не е спасено.

В къщата живеели шестима души – съпрузи, двете им деца – момчета на 5 и 7 години, дядо им и 16-годишна племеница, за която той се грижел. Майката е бременна и чака третото си дете. В момента останалите без дом са приютени от роднини.

Огнеборците са казали, че причината за пожара е късо съединение в ел. инсталацията.

Днес Генерал Колево е посетено от заместник кмета на Община Добричка Иван Пейчев, който се е запознал на място с пораженията. Предстои ръководството на Общината да реши как да помогне на останалото без дом семейство.

Снимка: архив

c