Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Ново звездно участие на Димитрина Германова от Добрич, този път в "Оркестър без име"

Обещаващо начало и на 2022 година за талантливата актриса Димитрина Германова от Добрич. Този път отправилата се към голямата сцена певица от Добрич се превъплъщава в роля в мюзикъла на Държавна опера - Варна по култовия филм "Оркестър без име".

За пореден път Димитрина има щастието да бъде част от вълшебството на музикалния театър. През 2021-ва тя се включи в мюзикълите „Коса“ и „Цар Лъв“. В началото на 2022 година бе поканена да се присъедини към професионалния екип, реализиращ още един мюзикъл на Държавна опера Варна – „Оркестър без име“, сподели нейният вокален педагог в Студио "Сарандев" Елена Карабельова.

Мюзикълът стартира с две премиерни представления – на 4-ти и 5-ти февруари, при огромен интерес от страната на варненската публика. И двете представления се играха в пълна зала. Режисьор на спектакъла е Борис Панкин, диригент – Страцимир Павлов, сценография и костюми – Петър Митев, хореографията е на Анастасия Неделчева.

За участие в постановката режисьорът е избрал актьори като Мариан Бачев, Николай Дограмаджиев, Борислав Веженов, Йоан Попов, Волена Апостолова и други. Специално е участието на актьора от Народен театър „Иван Вазов“ – Михаил Петров. За Димитрина Германова е отредена ролята на Ваня.

Работата по подготовката на този мюзикъл е протекла в рамките на две седмици – истинско предизвикателство пред всички хора от екипа. На сцената могат да се видят и чуят 16 песни – все обичани български хитове, както и познати сцени от филма „Оркестър без име“.

c