Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Ще проектират кръгово движение и ще ремонтират две пътни отсечки в община Ген. Тошево

Целият път Генерал Тошево – Кардам, общо около 12 км, ще бъде довършен до края на годината. Това е станало ясно на среща с министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов на кмета на Ген. Тошево Валентин Димитров и Албена Симеонова, бивш депутат от Добрич от Демократична България и член на „Зелено движение“. В срещата е участвал и Димитър Франгов от ДБ Добрич.

Министър Караджов се е ангажирал още да бъде проектирано кръгово движение на едно от най-опасните кръстовища в община Генерал Тошево край с. Петлешково, съобщи за Про Нюз Добрич Симеонова. Кметът на добруджанската община Валентин Димитров допълни, че се очаква кръговото движение да бъде изпълнено през 2023 година.

На срещата министър Караджов е бил запознат и със състоянието на две пътни отсечки в общината. Това са Ген. Тошево – Изворово с дължина 12 км и Кардам – Спасово с дължина 17,7 км. По думите на Димитров това са пътища, които в момента са в окаяно състояние и които имат работни проекти за ремонт. Симеонова съобщи, че министърът е обещал двата пътя да бъдат включени в бюджета за тази година.

Пред Гроздан Караджов е бил поставен и въпросът за пътя до Болата и ремонта на буните. Симеонова обясни, че за да се ремонтира пътят той трябва да бъде изваден от защитената зона там, което става със съгласувателна процедура. Министърът е поел ангажимент процедурата да бъде довършена по най-бързия начин, за да може пътят да бъде ремонтиран до лятото.

c