Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

С 12,23 лв/МВтч повече през януари ще компенсира бизнес клиентите си в област Добрич Енерго-Про

Държавната компенсация за бизнес клиенти на Енерго-Про в област Добрич ще бъде отразена в януарските фактури, информираха от ръководството на компанията.

"Подпомагането на небитовите крайни клиенти поради високите цени на електроенергията продължава и през първото тримесечие на 2022 г."

Съгласно правителствената програма започва отразяване на договорената помощт в сметките за януари, които небитовите клиенти ще получат през месец февруари. От Енерго-Про уточняват, че приспаднатите суми  ще бъдат за месеците декември и януари.

ВАЖНО! Финансовото подпомагане се извършва чрез компенсация на база на количествата активна електрическа енергия, върху която се начислява цена „задължение към обществото“.

Условията за компенсации през януари 2022 г.

На компенсация подлежат само обекти на клиенти, които за Януари 2022 г. имат цена за електрическа енергия по-голяма или равна на 185,59 лв. Тези клиенти ще бъдат компенсирани с размер на компенсацията от 141,21 лв./МВтч.

Условията за компенсации през декември 2021 г.

На компенсация подлежат само обекти на клиенти, които за Декември 2021 г. имат цена за електрическа енергия по-голяма или равна на 185,59 лв. Тези клиенти ще бъдат компенсирани с размер на компенсацията от 128,98 лв./МВтч.

В случай че междувременно клиентът е сменил своя доставчик на електроенергия на свободния пазар, компенсацията ще бъде отразена във фактура от новия доставчик в бъдещ месец, уточняват от Енерго-Про.

c