Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Млади майки от Добрич разплакаха жена с дете с увреждане като й дариха хранителни продукти

Благодарност на млади майки от Добрич, обединени в групата „Добрич – заедно можем всичко” в социалната мрежа, изказва Татяна Димитрова. Жената отглежда 16-годишния Йордан, който е с детска церебрална парализа и 100 процента чужда помощ. Преди 15 години той остава без майка и има опасност да попадне в дом. Татяна решава да се грижи за него, сега той е настане в семейството й със заповед от Дирекция „Социално подпомагане” – при близки и роднини.

Жената разказа в социалната мрежа, че й се е случило чудо, което я е докарало до сълзи от радост. „Бях посетена от един ангел, който беше изпратен от други като него. А именно - Мирослава Атанасова и други дами, на които, за съжаление, не знам имената. Те се бяха обединили и закупили продукти за майки в моето положение. А именно - самотни родители на деца с увреждания. Разплаках се, направо ме спасиха този месец, защото се чудех как ще изкараме след като видях сметките. А не мога да държа детето си на студено”, сподели добричлийката.

За Про Нюз Добрич Татяна разказа, че въобще не е очаквала помощта от младите майки. Те научили за затрудненото й положение от друга жена, чието дете е с увреждане. Дарили й голямо количество хранителни продукти – пиле, кайма, сирене, кашкавал, мляко, олио, пакетирани храни, сладки изделия и други.

„Сърдечни благодарности на тези млади, благородни и съпричастни дами. Имам надежда за бъдещето на България след като има такива млади хора. Бъдете здрави,благословени и все така благородни - вие и вашите семейства. Здраве на всички”, написа Татяна.

За добричилйката Про Нюз Добрич разказа през септември миналата година. Тогава се обърнахме към читателите ни с молбата на жената – да й помогнат да си намери надомна работа. След публикацията приятелка на Татяна я попитала защо си търси надомна работа след като може да рисува. Така жената започва да твори, да продава рисунките си в групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане” и си помага финансово.

c