Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Цистерна излезе от платното по пътя Добрич – Тервел

Цистерна е излязла от платното и е закъсала по пътя Добрич – Тервел, след село Кочмар, тази сутрин, научи Про Нюз Добрич. За медията ни директорът на Областното пътно управление /ОПУ/ Георги Стратиев съобщи, че инцидентът е станал още докато е било тъмно.

По думите му цистерната е закъсала на пътния възел на селото. На самия знак Стоп предната лява гума излязла от платното и попаднала на банкета. След това е приплъзнала и не е могла да излезе. Още около 8 часа цистерната е изтеглена от фирмата-изпълнител. Според директора на ОПУ причината за инцидента не е попадане на заледен участък. Най-вероятно е била с недобри гуми. „Сутринта температурата беше 0 градуса в цялата област и не е имало заледени участъци”, обясни той.

Стратиев информира, че до момента в областта няма други закъсали автомобили. По данни на началника на Сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР Жулиян Минев няма възникнали катастрофи.

Пътната обстановка е спокойна, интензивността на валежа вече намаля, температурите са положителни, най-важното е, че няма вятър, каза директорът на ОПУ. Посочи, че не се очаква влошаване на обстановката. При евентуално падане на температурите през нощта ще бъде обработено навсякъде. Основно следобед машините ще работят с гребла, за да може да бъде изхвърлена кишата, която е на места по платното, допълни Георги Стратиев. 

Снимката е илюстративна

c