Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Майстори на бели и червени вина от община Шабла ще мерят сили в конкурс

Конкурс за най-добро домашно вино, реколта 2021 година, организират Община Шабла и местното Народно читалище „Зора 1894”. Поводът е празникът на лозаря – Трифон Зарезан. 

Конкурсът е анонимен. В него могат да участват производители на бели и червени вина. До участие се допускат проби от вино -  добруджански местни сортове. Производителите представят само собствени напитки, като задължително писмено посочват сорта или сортовете, от които са произведени. Не се допускат вина, които са изкуствено ароматизирани /пелини/. Пробите, предоставени в бутилки, не по-малки от 1/2 литър (всеки вид вино в 1/2-литрова бутилка) трябва да бъдат бистри.

Най-добрите вина ще се определят от професионално жури. На първенците ще бъдат връчени атрактивни награди в двете категории. Всички участници ще получат грамоти. Мострите за конкурса се приемат от 1 до 11 февруари в НЧ „Зора1894“.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на Трифон Зарезан – 14 февруари, във вестник „Изгрев”, на сайта на Община Шабла и на страницата на НЧ ”Зора1894”. Празникът тази година ще бъде неприсъствен, без програма на открито. Отличените участници в конкурса ще получат наградите си в НЧ ”Зора1894”.

c