Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Деветокласничка от Добрич първа на национално състезание по творческо писане на английски език

Любов Янакиева от Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич е победител сред участниците в 9 клас в 12-ото състезание по творческо писане на английски език. Надпреварата се организира от фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС".

Момичето е в 9 д клас с английски и фрески език, негов класен ръководител е Златина Петева. За състезанието го подготвя Людмила Хвалабогова.

„Състезанието беше онлайн. То е най-вече за креативност и писане”, разказа за Про Нюз Добрич Любов. Сподели, че не е очаквала да е победител. Че е много учудена и приятно изненадана. Организаторите на творческата надпревара са дали на участниците три изречения. Трябвало да напишат история, като започнат с едно от тях. Гимназистката от Добрич си избрала това, което преценила, че ще бъде предпочетено от най-малко ученици. Изречението било: „На брега на блестяща река камила си мисли за миналото си”.

Любов участва с състезанието по творческо писане за първи път. Смята, че и за това не й е било трудно – защото не е изпитвала страх като други нейни съученици, които вече са мерили сили в надпреварата. 

Възпитаничката на ЕГ „Гео Милев” е участвала в 7 клас в национално състезание по английски език, а на следващата година – в национална олимпиада по български език. Сега е класирана областния кръг на олимпиадата по философия и в момента се подготвя за нея.

c