Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Заради болни служители Бюрото по труда в Балчик не обслужва клиенти

Филиал „Балчик” към Дирекция „Бюро по труда” /ДБТ/ в Добрич преустанови временно присъственото обслужване на клиенти от 31 януари до 8 февруари включително, съобщават от Агенцията по заетостта /АЗ/. Причината е повишеният брой заболели служители. Изключение прави 2 февруари, когато филиалът ще приема клиенти.

От АЗ препоръчват в този период използването на електронните и дистанционни услуги. За тези, които искат да се регистрират в ДБТ, се препоръчва един от следните варианти:

  • Онлайн регистрация чрез Единен портал за достъп до електронни административни услуги. За да се регистрирате онлайн трябва да имате персонален идентификационен код (ПИК) на НОИ или Квалифициран електронен подпис (КЕП).
  • Регистрация чрез лицензиран пощенски оператор (по пощата или с куриер) на адрес: Добрич, пощенски код 9300, ул."Независимост" № 7.

За тези, които вече са регистрирани, но искат да проучат възможностите за работа и свободните работни места, могат да се запознаят с тях на електронната страница на Агенцията по заетостта – www.az.government.bg. или на телефон 0878 40 98 74.

Запазва се задължението на регистрираните във филиал „Балчик” лица да изпълняват стъпките, заложени в  плана им за действие, на място в ДБТ в Добрич или неприсъствено на телефони 0878 40 98 74 или 0879 0084 24.

За прекратяване или възстановяване на регистрацията си вече регистрираните търсещи работа лица могат да изпратят заявление Приложение 2 (https://www.az.government.bg/pages/informaciya-za-registraciya-na-tarseshto-rabota-lice/.) и други необходими документи на имейл dbt313@mbox.contact.bg. или на посочените по-горе телефони.

АЗ моли работодателите да подават документи чрез лицензиран пощенски оператор или електронно чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ)!

От Агенцията обръщат внимание на всички клиенти, че в неотложни случаи, налагащи присъственото ползване услуги, през периода могат да посещават ДБТ. Това е мястото, което трябва да посетят ако искат да се регистрират в ДБТ и не могат да се възползват от дистанционните и електронни варианти за регистрация.

За възникнали въпроси на разположение на клиентите е и стационарен телефон в ДБТ в Добрич  - 058/ 602 783.

c