Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

При гонка с полицията по пътя Добрич-Варна пиян блъсна и уби друг шофьор

Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 50-годишния Т.С. за причиняване на смърт по непредпазливост в пътно-транспортно произшествие, което той е причинил в пияно състояние, съобщава пресцентърът на Апелативна прокуратура. Тежкият инцидент е станал по пътя Добрич-Варна, на територията на село Стожер, на 2 април миналата година, около 13:00 часа.

Пияният мъж шофирал агресивно и с висока скорост из улиците на селото. Полицейският патрул, пристигнал на място, забелязал автомобила на Т. С. и опитал да го спре. Той не се подчинил и профучал с бясна скорост по главния път в посока към  Варна. Полицаите го последвали, но се движели на дистанция, за да не предизвикат катастрофа. Подали сигнал и до колегите си във Варна, защото пияният беглец вече бил на тяхна територия.

В същото време по пътя Варна-Добрич се движел друг лек автомобил. Когато го приближил, пияният Т.С. без причина рязко навлязъл в лентата му за движение и го ударил. В резултат на удара двата автомобила били смачкани.   

Пристигналият на място медицинския екип установил, че водачът на втората кола е починал. Т.С. бил изведен от автомобила си и транспортиран до болнично заведение, където бил настанен за лечение.  

От извършената съдебно-медицинска експертиза станало ясно, че причината за смъртта на втория водач била тежката комбинирана травма гърди, корем, крайници. Констатирана била пряка причинно-следствена връзка между травматичните увреждания, резултат от пътния инцидент, и настъпилия смъртен изход.

От заключението на съдебно – химичната експертиза станало ясно, че към момента на ПТП, обвиняемият бил в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта от 0,89 промила.

Предстои делото срещу 50-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

c