Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

След като родителите скочиха срещу заповедта за предучилищните в Добрич, кметът реши да прави допитване

Община Добрич ще се допита до родителите на децата, които са недоволни от решението от следващата година подлежащите на задължително предучилищно образование да се обучават само в училищата. Това съобщи на пресконференция кметът Йордан Йорданов. Припомняме, че заповедта му с това решение предизвика гневни реакции сред родителите, които подготвят жалба и правят подписки.

За провеждане на запитването ще бъде изградена специална комисия с председател секретарят на Общината. В състава й ще влязат представители на администрацията и родители. Кметът обясни, че се надяват с гласуването да бъде получена представителна извадка. Гласуването ще се извърши в Общината като в изборна секция. Всеки, който желае, ще може да пусне вота си в урна, в рамките на две последователни седмици. Ще бъдат подготвени бюлетини, които ще са номерирани.

По думите на Йорданов ако допитването е онлайн няма как Общината да се свърже с базата данни на ГРАО. От друга страна ще имат право да гласуват страшно много тролове.

Кметът заяви, че е готов той и зам.-кметът д-р Емилия Баева, да се срещнат с родителите, които не са съгласни със заповедта му, по всяко време, дори в събота и неделя.

c