Водещи новини Култура

Зрелостник от училището по изкуства в Добрич записва авторски албум

Дванайсетокласникът Мартин Кръстев от Балчик, ученик в СУ „Св. Кл. Охридски“, гр. Добрич, участва с проект „Musical Dreams/ Музикални мечти“/ и получи финансиране от Национален фонд култура по програма „Музикални инициативи“.
Проектът цели издаването на музикален албум с авторски композиции и аранжименти на младия талант. Албумът ще се разпространява в онлайн пространството чрез музикалните платформи. Предвид пандемичната обстановка, албумът „Musical Dreams” ще бъде представен по иновативен начин, основно в интернет пространството и чрез активна медийна кампания.

Идеята и концепцията на албума „Musical Dreams“ са да се представи един младежки и по-различен поглед към музиката и усещането за света. Участието на млади таланти – инструменталисти и певци, внася особен колорит и очарование. Посоките и стиловете, които обхваща албумът са различни – фолклор, съвременна класическа музика, джаз и експериментална музика, както и съвременна авторска поп музика и текст.

Участници в музикалния албум са:
Мартин Кръстев (автор на музикалния албум и изпълнител);
Добромир Костадинов (перкусии);
Маргарита Атанасова (флейта);
Мелиса Раифова (флейта, беквокали);
Николай Петров (контрабас);
Радостина Койчева (речитатив);
Симона Йорданова (глас)
В проекта се предвижда да бъде заснет клип към песента „Wish” по текст и музика на Мартин Кръстев, който се очаква да бъде излъчен през месец март.
Предвижда се и концептуален клип/репортаж. Той цели да запознае аудиторията с младите изпълнители и какво ги е провокирало, да участват в проекта.
Албумът ще бъде публикуван в музикалните платформи през месец март.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.