Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

В началото на март се очаква да заработи Приютът за бездомни лица и семейства в Добрич

Издадена е заповед на кмета на Добрич за създаване на социална услуга „Приют за бездомни лица и семейства“. В момента тече процедура за избор на персонал и подготовка за настаняване, което очакваме да се случи най-късно в началото на месец март. Това съобщиха за Про Нюз Добрич от Общината в отговор на отправено запитване.

В момента се набират пазач, огняр и хигиенист за Приюта. В обява в сайта на Общината са посочени изискванията за трите длъжности. За пазач и хигиенист е нужно основно образование, не е необходим професионален опит. Кандидатите за огняр трябва да са със средно образование и да притежават свидетелство за правоспособност и удостоверение за „Обслужване и поддържане на водогреен котел на твърдо гориво“. Необходимо е да притежават професионален опит от 3 години опит в поддръжка на технически съоръжения/водогреен котел  на твърдо гориво/, ремонтни дейности на сградата, мебелите и съоръженията.

Документи за участие в конкурсите за пазач, огняр и хигиенист се подават в сградата на Корпус III (бившия Партиен дом), стая 703 в срок до 15 часа на 28 януари включително, всеки работен ден. Изпълняващите трите длъжности ще бъдат подбрани по документи, след което ще има събеседване с допуснатите кандидати.

Освен обявените вече длъжности в Приюта ще работят и директор и сътрудник „Социални дейности”. Ще има медицинско лице при необходимост, което ще оказва помощ при нужда.

По приетата методика в Приюта ще бъдат настанявани бездомни лица от 17 до 8 часа. По преценка на директора могат да престояват и през деня.

Припомняме, че капацитетът на социалната услуга е 15 лица. Сградата се намира по ул. „Хан Кардам” 13. Финансирането на Приюта е на стойност 110 927.55 лв. по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

c