Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Община Тервел и КРИБ-Добрич ще канидитстват с проект по ОП „Добро управление”

Община Тервел да кандидатства с проектно предложение „Партньорства за развитие” по Оперативна програма „Добро управление” ще предложи кметът инж. Симеон Симеонов на Общинския съвет. Проектът ще е по процедурата „Повишаване на гражданското участие в процесите на управление и мониторинг на политики и законодателство”.

От докладната записка на кмета става ясно, че Община Тервел е получила предложение за партньорство за участие в процедурата от Конфедерацията на работодателите и индустриалците /КРИБ/ в Добрич. Дейностите, които ще бъдат обхванати, ще бъдат насочени към създаване на нагласи и проучване на възможности за партньорства с цел намаляване на количествата на неоползотворените подлежащи на рециклиране и компостиране отпадъци и към проектни проучвания на модели на интегрирани териториални решения в сферата на енергийната ефективност и околната среда, предлагащи решения в партньорства с участието на Община Тервел.

Очаква се утре на редовното си заседание Общинският съвет на Тервел да даде съгласието си Общината да кандидатства с проекта „Партньорства за развитие”.

c