Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Татяна Иванова от Добрич и благодетелят й 100 кила с отличие „Достойните българи“

Наградена бе и олимпийската шампионка от Добрич Стойка Кръстева

Младата българка, която се е устремила към Космоса, Татяна Иванова от Добрич получи отличие на церемонията  „Достойните българи“, която се състоя днес.

„Днес беше един от най-вълнуващите дни в живота ми… Благодаря на хората, които безрезервно ме подкрепят, зареждат ме с неизчерпаема енергия, вървят до мен и ме правят силна. Днес бях отличена за достойна българка в най-честната и истинска класация - класацията на “24 часа”. За мен е чест, огромна отговорност и изключително удоволствие да бъда редом до златните ни олимпийски момичета, безстрашните българи, добрите деца, възпитани от прекрасни семейства, журналисти за пример и всички дейци с горящи сърца. Всяка една история, която чух днес, ме докосна, разплака и породи нови теми за размисъл… Посвещавам това отличие на двамата ни космонавти с обещание, че ще имаме трети! Бъдете!“, написа след церемонията Татяна.

Момичето, която е в програма за космонавти, е в класацията заедно с рапъра Явор Янакиев - 100 Кила. Не само защото той я подкрепя финансово, а заради целта, която двамата преследват - тя - Космоса, той - образованието.  

Рапърът 100 КИЛА ще финансира участието на Татяна от Добрич в космическа академия в САЩ

На церемонията бе отличена и друга добричлийка – олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева. Тя, както и другите шампиони от игрите в Токио, бяха отличени от премиера Кирил Петков. Той присъства на  церемонията на “24 часа” заедно с  министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски.

“Чест е да съм сред тези достойни българи. Щастливи сме, че на олимпийските игри българският химн се чу не веднъж, а три пъти. И се надявам все повече да се чува - не само заради постижения в спорта, а във всяка сфера”, каза Стойка Кръстева.

c