Водещи новини - дясно Крими Общество

След споразумение: Дама ще търпи условно наказание заради източени пари от сметка на своя позната в Добрич

Окръжният съд в Добрич е одобрил споразумение, постигнато между прокуратурата и защитника на обвиняемата М.С., по силата на което последната се признава за виновна по повдигнатото й обвинение за използване на платежен инструмент без съгласието на титуляра.

От пресслужбата на Добрички окръжен съд информират, че с постигнатото споразумение страните приемат за безспорно установено, че на 12 август 2021г., при условията на продължавано престъпление, М. С. е използвала банковата карта на своя позната, без нейното съгласие.

Според събраните в хода на разследването доказателства, при гостуване в дома на пострадалата обвиняемата видяла банкова карта, поставена на рафт в жилището заедно с ПИН кода за нея. Тя взела платежния инструмент и го използвала на банкомат в Добрич, като изтеглила от сметката на потърпевшата общо 560 лева.

Обвиняемата вече е възстановила причинените с деянието й имуществени вреди. Тя признава вината си и приема да й бъде наложено условно наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

Одобреното от Окръжния съд споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.