Водещи новини - дясно Култура

Хитовият филм “Петя на моята Петя” по кината в Добрич и Каварна

Премиерният български филм, който за кратко след излизането му на екраните се превърна в хит, е и по кината в област Добрич.

От 21 януари лентата се върти по всички кина в страната, сред които кино „Икар“ в Добрич и „Петър Слабаков“ в Каварна. Програмата на прожекциите в двете кина ще откриете по-долу.

Коя е Петя? Новата учебна година започва с внезапни промени. Нов директор, нови правила и тежък инцидент, който ще промени живота на група младежи от 11ти клас. На фона на несправедливостта в гимназията, едно момиче решава да действа и да се бори срещу всичко, което превръща съучениците ѝ „в консервни кутии без етикети“. Защото системата в лицето на директор Крачунов обича послушните и не толерира различните. 40 години след смъртта на любимата ѝ поетеса Петя Дубарова, Петя ще открие смисъла в това да живее и обича истински.

“Петя на моята Петя” провокира поколенията с въпроси. Каква е цената да бъдеш различен? И има ли я още системата, която цели да превърне младежите в “консервни кутии без етикети”. Историята е вдъхновена от живота и творчеството на талантливата Петя Дубарова, оставила ярка следа в българската поезия със своя младежки устрем и непоколебим дух.

През април 2022 г. се навършват 60 години от раждането на забележителната поетеса, което е и повод филмът да припомни коя е тя и какво невероятно наследство е оставила за поколенията преди да си отиде от този свят само на 17 години. За екипа на продукцията “Петя на моята Петя” е кауза, с която всеки е обвързан емоционално.

Ето защо, в чест на Петя Дубарова, с кината е договорена възможност за групови посещения на ученици на промоционална цена с включен безплатен билет за учител. Целта е творчеството на Петя Дубарова да получи широка разгласа и нейните идеали да достигнат до подрастващите в цялата страна. Нужно е само желаещите да се свържат с най-близкото до тях кино.

“Петя на моята Петя” има субсидия от Националния филмов център и е подкрепен финансово от Община Бургас. Продуцент е Николай Урумов, “БЪФ пикчърс”, копродуцент е Кръстьо Ламбев “Консепт студио”.

Актрисата Александра Костова получи награда за главна женска роля от международното жури на фестивала “Златна роза” 2021 за превъплъщението си в младата и борбена Петя Монова.

 Сценарист: Нели Димитрова, Валентина Ангелова

Режисьор: Александър Косев

В ролите: Александра Костова, Алиса Атанасова, Алена Вергова, Юлиан Вергов, Албена Павлова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев, Моньо Монев, Васил Банов, Емил Марков и Александър Милчев

Разпространител: bTV Studios

Програма на кино „Икар“

понеделник 24 януари  – 14.00 часа

вторник 25 януари – 16.00 часа и 18.00 часа

сряда 26 януари – 16.45 часа и 20.45 часа

четвъртък 27 януари – 14.00 часа и 18.00 часа

петък 28 януари – 16.00 часа и 18.00 часа

събота 29 януари – 19.15 часа и 21.15 часа

неделя 30 януари – 14.45 часа и 18.30 часа

Програма на кино „Петър Слабаков“, Каварна:

понеделник 24 януари  – 12,30 часа, 14.30 часа и 20,00 часа

вторник 25 януари – 12.45 часа и 18.15 часа

сряда 26 януари – 14.30 часа и 20.00 часа

четвъртък 27 януари – 12,45 часа и 16,15 часа

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.