Водещи новини Общество

Продават на търг мартеницата – кандидат за рекорд на Гинес от Добрич в помощ на МБАЛ

БМЧК и СУ „Св. Кл. Охридски“ в Добрич се обединяват в помощ на отделението по педиатрия в МБАЛ

Поредна съвместна инициатива стартираха доброволците на Българския младежки Червен кръст в град Добрич и СУ „Свети Климент Охридски“. Тя бе обявена по повод 71-ата годишнина от обявяването на 21 януари за Ден на родилната помощ, когато почитаме  акушер-гинеколозите в България, поели нелеката задача да превърнат в реалност мечтата на хиляди двойки у нас – да видят появата на децата си, живи и здрави.

За да продължим делото на хилядите медицински работници в страната – каузата за живот, младите червенокръстци и училището по изкуства ще проведат на 25 февруари благотворителен търг в подкрепа на Отделението по педиатрия в МБАЛ в град Добрич.

Събраните средства ще се използват за закупуване на специализирана медицинска апаратура – ЕКГ Холтер, уред осигуряващ необходимата информация за наличието на евентуални сърдечни проблеми.

По време на благотворителното събитие ще бъдат представени картини и фотографии, дело на ученици на училището по изкуства, доброволци на младежката организация и местни артисти, и значими за историята на Българския червен кръст предмети.

Акцент на събитието ще бъде продажбата на мартеницата с дължина от 43 432,74 м, с която през изминалата година доброволците на БМЧК – Добрич опитаха да поставят световен рекорд на Гинес за най-дълга мартеница.

Начало на благотворителната инициатива, зад която застават двете организации, беше поставено през втората половина на месец декември 2021 г.

В рамките на Фермерския пазар в град Добрич, доброволците на БМЧК проведоха коледен благотворителен базар. Общата сума на дарените средства възлиза на 510 лв.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.