Водещи новини Общество

Кметът на Добрич на церемонията за втория мандат на президента Румен Радев

Кметът на Добрич Йордан Йорданов бе сред присъстващите на церемонията по встъпване в длъжност за втория мандат на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. Тя се състоя на площад “Св. Александър Невски”. Припомняме, че той, както и кметът на Балчик Николай Ангелов, бяха в Инициативния комитет за издигане кандидатурата на Радев за втори мандат.

“В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя, ще отстоявам суверенитета, закона, сигурността и справедливостта, защото това е нашата дългосрочна и неотменна мисия, заяви държавният глава в словото си на церемонията. Политическата промяна е само първа крачка, чакат ни още много изпитания и се надявам цялото политическо поколение да го осъзнава”, посочи президентът Румен Радев, цитиран от БТА.
Хората потвърдиха пътя, от нас се иска да го положим, каза Румен Радев. И когато мислим, че ни е най-трудно, нека не забравяме, че не са много държавите, съхранили своето име, вяра и език през ветровете на историята. Ако днес България е една от тях, то е защото нашият народ е изпитал и осъзнал необходимостта от единството на меч, дух и слово, посочи президентът. Румен Радев е убеден, че можем да постигнем целите си, само ако обществото ни остане единно във волята си за реална промяна и напредък. Вярвам, че хилядолетната държава на духа е жива в България и тя ще вдъхновява и чертае пътя ни напред, каза президентът.

Кметът на Добрич – в Инициативния комитет за издигане на Румен Радев за президент

В словото си той посочи, че първият им мандат с вицепрезидента Йотова е минал в изтощителна борба, но хората са подновили пакта на доверие, от който черпят сили и им благодари за подкрепата.
На церемонията държавният глава прие почетния строй на представителните части на Българската армия. Гвардейският представителен духов оркестър изпълни химна на България. Прозвучаха 21 артилерийски салюта. Президентът положи венец пред Паметника на Незнайния воин и отдадe почит пред загиналите за свободата на България.
Церемонията завърши с тържествен марш на почетния караул.
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова запалиха свещи в църквата “Света София”.
Сред присъствалите на церемонията бяха председателят на парламента Никола Минчев, премиерът Кирил Петков, министри, депутати, висши военни, висши магистрати, духовници, Симеон Сакскобургготски, съпругата на държавния глава Десислава Радева, дипломати, граждани.

Кметът на Добрич – най-новият член на СДС

След церемонията президентът и вицепрезидентът се отправиха към “Дондуков” 2. Пред президентството Румен Радев и Илияна Йотова бяха посрещнати от десетки граждани, които ги поздравяваха, снимаха се с тях и разговаряха, съобщава БТА.

Сред тях на телевизионните репортажи се вижда и кметът на Добрич Йордан Йорданов. В профила си във фейсбук той написа: „За мен е чест, от първия ден на поканата, да бъда част от Инициативния комитет, подкрепил президента Румен Радев. Подкрепата не е еднократен акт, тя се потвърждава с действия. Желая успех на господин Румен Радев и госпожа Илияна Йотова“. Йордан Йорданов публикува и снимки от церемонията по встъпване в длъжност за втория мандат на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.