Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

В болницата в Добрич пламва любовта между родителите на първото бебе за 2022 година

Радост изпълни в началото на годината дома на най-младата акушерка в АГ-отделение на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич Чийдем Демирова и съпруга й д-р Ерсин Исмаил. На 4 януари поплака първата им рожба – синът им Булут, който е и първото бебе на Добрич за 2022 година. Детето се роди с тегло 2,480 килограма и ръст 47 сантиметра. За Про Нюз Добрич младата майка разказа за щастливите мигове на семейство Исмаил, за любовта към професията си на акушерка, за това какво е да имаш собствено дете след като ръцете ти досега са поемали бебетата на други радостни жени.

Чийдем Демирова е от Добрич, започва работа в болницата на 1 септември миналата година. Предната година е на стаж цяло лято в АГ-отделение. Завършила е във Филиала за медицински сестри и акушерки във Велико Търново на Медицински университет-Варна. Съпругът й д-р Ерсин Исмаил – родом от Балчик, получава образованието си в МУ-Варна, той завършва с пълен отличен и награда „Златен Хипократ”. В МБАЛ в Добрич работи също от 2021 години, в момента специализира Онкология. „Запознахме се в болницата, пред асансьора”, сподели за Про Нюз Добрич Демирова. На 21 август миналата година е сватбата на младите хора.

Не очаквахме първото бебе на 2022 година на Добрич да е нашето, защото терминът ми беше за 31 януари, посочи младата майка. Разказа, че е приета по спешност в нощта на 3 срещу 4 януари в болницата и така на бял свят се появява синът им. Бащата д-р Исмаил присъства на раждането, той първи вижда бебето и първи го взема на ръце.

Акушерката сподели, че Булут е много кротък, плаче само когато е гладен. По думите й това, което е учила като студентка, много й помага в отглеждането на детето. Много е благодарна на доц. Димитрова – директор на Филиала, която й е преподавала и й е давала много съвети извън учебния материал. „Чувството да си майка не може да се опише – каза младата жена. – Но определено не е същото като да си на работа – тогава се радваме на бебенцата. Но не е като моето бебе”.

Още от много малка, като пишех какви подаръци желая от Дядо Коледа, винаги исках медицински принадлежности, разкри Чийдем Демирова. В началото мечтата й е да стане медицинска сестра. Но когато пораства и вижда бебета решава, че иска да е акушерка. Не съжалявам за избора си, категорична е младата майка. Обясни, че работата й е уникална, и й носи голямо удовлетворение. По думите й най-ценната награда е благодарността на майката и нейната усмивка след завършване на раждането. Младата акушерка обясни, че не може да се опише чувството, което изпитва, когато поеме в ръцете си новороденото. „Като изплаче бебенцето, майката като се усмихне, тя е забравила за болката, за страха – това са най-хубавите моменти в професията ми”.

Чийдем Демирова изказва огромна благодарност на лекарите д-р Светозар Байчев и д-р Калина Дянкова, при които е родила със секцио, както на началника на АГ-отделение д-р Ивайло Петев. Сърдечно благодари на акушерките Снежана Николова, Мирослава Крайчева, Марияна Драгнева и Маринка Илиева, както и на всички нейни колежки. Сподели, че точно тези четирите били дежурни и присъствали на раждането. „Много съм доволна от всички мои колежки. Благодарна съм им като родилка. Но още при започването ми на работа те ме научиха на много неща”, каза щастливата майка. 

Младата акушерка сподели, че със съпруга си смятат да останат в Добрич, нямат намерение да се местят в друг град или в чужбина. Мечтаят да имат поне още едно дете. По повод Деня на родилната помощ Чийдем Демирова пожелава на АГ-лекарите и акушерките да са здрави и все така упорити. А също – да има много раждания в болницата в Добрич и пациентите да продължават да са все така доволни от грижите, които получават. 

c