Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Медицинските центрове от три общини в област Добрич учредяват национално сдружение

Ще бъде учредено Национално сдружение на медицинските центрове /МЦ/ в малките общини, става ясно от докладна записка на кмета на Община Тервел инж. Симеон Симеонов, която ще внесе на предстоящото заседание на Общинския съвет /ОбС/. Идеята за създаването на такава организация е на „Медицински център-Тервел” ЕООД. На нея веднага откликват МЦ в Каварна и Генерал Тошево.

Сдружението ще се регистрира по Закона за юридическите лица с нестопанска цел за извършване на общественополезна дейност. Целта на създаването му е да поставя проблемите на МЦ в малките общини пред централната власт като едно по-голямо предизвикателство, а не всеки поотделно да се опитва да ги решава. Така МЦ ще имат обща позиция по проблемите на здравеопазването и шансът да бъдат чути ще е по-голям.

„Медицински център-Тервел” ЕООД е 100 процента общинско. Кметът инж. Симеонов предлага ОбС да даде съгласието си то да участва в учредяването на националното сдружение и да упълномощи управителя му да го представлява в организацията.

c